• Bel naar +31(0)546633700

Opstaphulp

De vriendelijke manier van opstijgen

Artikelnummer 630-5-10-00001

€ 834,90

€ 690,00 exclusief BTW

  • Ontlasten van de paardenrug
  • Voorkomen van scheve zadels
  • Geruisloos en soepel inklappen

Inclusief gratis product

Mounty heeft werelds eerste automatische opstaphulp ontwikkeld, waarvan zowel het paard als de ruiter profiteren. Opstijgen ging nog nooit zo voorzichtig.

Het reguliere opstijgen is voor het paard elke keer een fysieke en stressvolle belasting. Geen wonder, omdat de ruggenwervels door het opstijgen onvermijdelijk opzij worden getrokken. Wetenschappers hebben bijvoorbeeld ontdekt dat bij een paard van 1,70 meter, die door een ruiter die 80 kilo weegt en op het paard stapt, een kracht van 38 kilo zijdelings inwerkt op het zadel. Gebruikt dezelfde ruiter bij hetzelfde paard echter een opstaphulp op een hoogte van 30 centimeter, dan verminderd de kracht met 55 procent tot 17 kg. De zijwaartse druk belast uiteraard de gehele wervelkolom en de schoft van het paard. Bij deze ongelijke belasting kan dit scheefheid van het zadel, maar ook ongelijke bespiering, balansverlies en pijn tot gevolg hebben. Om dit te voorkomen moest er een praktijkgerichte oplossing gevonden worden.

Mounty heeft werelds eerste automatische opstaphulp ontwikkeld, waarvan zowel het paard als de ruiter profiteren. De opstaphulp ontlast en beschermt de paardenrug en voorkomt scheve zadels. Het opstijgen gaat veel makkelijker en de opstaphulp klapt na gebruik automatisch terug. Daarom gebruiken professionals vrijwel uitsluitend een opstaphulp, want het past bij beoefening van goed Horsemanship.

Martina Regenberg, instructeur op een manege met mensen met een beperking.

Zeer groot succes met de opstaphulp. Onze gehandicapte mensen waarderen de opstaphulp, omdat het hen een heel speciaal gevoel van veiligheid geeft. De opstaphulp geeft aanzienlijke verlichting voor de paarden, maar hier in de manege ook voor mensen met een beperking. De opstaphulp biedt deze mensen een gevoel van veiligheid.

Meer ervaringen
Gerelateerde producten