• Bel naar +31(0)546633700

Sedelogic Zadelpads

schok absorberend vermogen

SEDELOGIC Zadelpads

Een paardenzadel is een essentieel onderdeel van de uitrusting voor het rijden op een paard. Het is belangrijk dat het zadel goed past bij zowel het paard als de ruiter voor een comfortabele en veilige rit. De maat van een paardenzadel wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de afmetingen van het paard en de lichaamsbouw van de ruiter.

Tijdens de training kan de rug van een paard veranderen als gevolg van verschillende factoren, zoals spierontwikkeling, gewichtsverlies of -toename, verbetering van de conditie en veranderingen in de lichaamshouding. Sterkere rugspieren bieden meer ondersteuning en dragen bij aan een betere balans en draagkracht tijdens het rijden. Gewichtsveranderingen kunnen invloed hebben op de vetlaag op de paardenrug en daarmee op de pasvorm van het zadel. Daarnaast kan een verbeterde conditie leiden tot veranderingen in de lichaamshouding, zoals een meer opgeheven rug, wat aanpassingen aan het zadel vereist. Veranderingen in de lichaamshouding tijdens de training kunnen ook de vorm van de rug beïnvloeden en aanpassingen aan het zadel noodzakelijk maken.

Het is belangrijk om regelmatig de pasvorm van het zadel te controleren, vooral tijdens de trainingsperiode, omdat een zadel dat niet goed past bij de veranderende vorm van de paardenrug ongemak en blessures kan veroorzaken. In situaties waarin de rug van een paard verandert, kan een zadeldekje, ook wel een zadelonderlegger of zadelpad genoemd, handig zijn. Een zadeldekje biedt bescherming aan de paardenrug tegen wrijving en drukpunten die kunnen ontstaan door het zadel en de singel. Het kan ook extra opvulling bieden om eventuele ruimtes op te vullen die ontstaan door veranderingen in de vorm van de paardenrug. Hierdoor kan een betere pasvorm tussen het zadel en de rug worden gecreëerd en worden ongewenste drukpunten verminderd. Een Sedelogic zadeldekje kan ook dienen als een tijdelijke aanpassing totdat een passend zadel beschikbaar is. Bovendien kan een Sedelogic zadeldekje met specifieke eigenschappen, zoals antislipmateriaal of inzetstukken met een verhoogde achterkant, helpen om het zadel in een betere positie te houden en te voorkomen dat het naar voren of achteren glijdt.

Hoewel een Sedelogic zadeldekje enige voordelen kan bieden in situaties waarin de rug van een paard verandert, is het belangrijk om op te merken dat het geen definitieve oplossing is voor een slecht passend zadel. Het wordt altijd aanbevolen om een professionele zadelpasser of zadelmaker te raadplegen om ervoor te zorgen dat het zadel correct past bij de veranderende vorm van de paardenrug en aan de behoeften van het paard en de ruiter voldoet.

Perfecte pasvorm
  • Gratis verzending NL
  • Goede schokabsorbtie
  • Ademende structuur
  • Perfecte drukverdeling
  • Licht gewicht
  • Uitwasbaar