• Bel naar +31(0)546633700

Western Zadelpad

Prestatieverhogende pad

Artikelnummer 810-5-02-24176

€ 326,70

€ 270,00 exclusief BTW

  • Gratis verzending in NL
  • Perfecte drukverdeling
  • Super schokabsorptie
  • Goede ventilatie
  • Lichtgewicht

De Sedelogic western zadelpad is speciaal ontworpen voor gebruik onder een Western zadel. Het benut de unieke materiaaleigenschappen van de Sedelogic lijn, zoals beschreven bij de standaard Sedelogic pads. Deze zadelonderlegger is grotendeels dikker (3 lagen - 23 mm).

Een zadelonderlegger van Sedelogic is een essentieel accessoire dat talloze voordelen biedt voor zowel jouw paard als jezelf tijdens het rijden. Hier zijn enkele redenen waarom wij het gebruik van een zadelonderlegger ten zeerste aanbevelen:

Comfort en bescherming: Een zadelonderlegger biedt extra comfort en demping tussen het zadel en de rug van je paard. Het vermindert drukpunten en absorbeert schokken tijdens het rijden, waardoor je paard zich prettiger voelt en minder snel blessures kan oplopen.

Juiste pasvorm: Een zadelonderlegger kan kleine oneffenheden in de pasvorm van het zadel compenseren. Het tilt of vult het zadel iets op, waardoor de druk gelijkmatiger over de rug van je paard wordt verdeeld. Dit is vooral handig als je paard een iets afwijkende rug vorm heeft of als het zadel niet perfect past.

Zweetabsorptie: Tijdens het rijden kan je paard behoorlijk zweten. Een hoogwaardige zadelonderlegger kan zweet absorberen en afvoeren, waardoor de rug van je paard droger blijft. Dit helpt huidirritaties en schuurplekken te voorkomen, wat essentieel is voor een gezonde huid.

Hygiëne: Het gebruik van een zadelonderlegger vergemakkelijkt ook het schoonmaken en onderhouden van je zadel. Het beschermt het zadel tegen direct contact met het zweet en de oliën van je paard, waardoor het zadel langer meegaat en minder snel vies wordt. Bovendien is de zadelonderlegger eenvoudig te verwijderen en te wassen, zodat je altijd een schone en frisse onderlegger hebt.

Kortom, het gebruik van een zadelonderlegger biedt vele voordelen voor het welzijn en comfort van je paard, evenals voor de duurzaamheid van je zadel. Het is belangrijk om een hoogwaardige zadelonderlegger te kiezen die geschikt is voor jouw specifieke behoeften en past bij het type zadel dat je gebruikt.

De Sedelogic zadelpad is het eerste zadeldekje dat is ontwikkeld voor gebruik onder het paardenzadel met uitgebreide drukmetingen. Een team bestaande uit dierenartsen, technici, een wetenschapper van een academisch ziekenhuis en een gerenommeerde zadelmaker heeft met behulp van lucht- en ruimtevaarttechnieken deze unieke zadelonderlegger ontwikkeld, die de prestaties verbetert. Deze zadelpad is geschikt voor alle disciplines binnen de paardensport en zowel geschikt voor topsporters als recreatieve ruiters.

Robert Mendoza- Grand Prix Show Jumper

“Ik gebruik de Sedelogic-pads al een aantal jaren en ben er ongelooflijk blij mee. Vanaf de eerste dag hebben ze hun vorm behouden en zijn ze vandaag net zo goed als de eerste dag dat ik ze gebruikte. Ze zijn dun genoeg om de pasvorm van mijn zadels niet te beïnvloeden, maar hebben genoeg kussen om de ruggen van mijn paarden tevreden te houden.”

Meer ervaringen