• Bel naar +31(0)546633700

S-Curve Zadelpad

Schoudervrijheid voor ruimere beweging

Artikelnummer 810-5-02-24428

€ 228,69

€ 189,00 exclusief BTW

  • Gratis verzending in NL
  • Perfecte drukverdeling
  • Super schokabsorptie
  • Goede ventilatie
  • Lichtgewicht

De sedelogic S-curve zadelpad is een custom fit zadelonderlegger met een uitstekende drukverdelingen schokabsorptie terwijl het paard droog en koel blijft. Het is ontworpen voor een breed scale disciplines: dressuur, springen, polo en race.

Perfecte schouder en schoftvrijheid
De karakteristieke S vormige curve aan de voorkant zorgt voor grote schoudervrijheid waardoor ruimere bewegingen en topprestaties mogelijk worden.

Schokabsorptie en drukverdeling
Als gevolg van de 3-dimensionale weeftechniek ontstaan duizende mini schokbrekers waardoor een aanzienlijke piekdruk vermindering ontstaat. De Sedelogic pads zijn ontwikkeld met behulp van laboratorium- en veldtesten. We hebben talrijke drukmetingen bij paarden uitgevoerd. Drukvermindering tot 50% hebben we bij de Sedelogic pads vastgesteld. Onderstaande video clip gaat in op deze drukmetingen.

Thermapt technology
Thermapt technology is geïntegreerd in de nieuwe S-curve pad. In het achterste gedeelte van de pad is een thermoplastische laag verwerkt waardoor een nog grotere piekdrukreductie en drukverdeling plaatsvindt in het kissing spine gebied. Door deze thermoplastische laag ontstaat tevens een geringe verhoging waardoor het zwaartepunt van het gewicht van de ruiter iets naar voor verplaatst wordt. Dit zorgt voor preventie en verlichting van rugklachten.

Custom fit
Als gevolg van de thermoplastische laag met de Thermapt technology krijg je een custom fit pad. Na verwarmen met een haardroger wordt deze laag plastisch. Vervolgens plaatst u dan eenvoudig de pad op de paardenrug en vervolgens legt u het zadel erop en kan de ruiter plaatsnemen. De thermoplastische laag zal vervolgens in circa 10 minuten uitharden en krijgt zijn unieke vorm door het samenspel van: De anatomie van het paard, de vorm van het zadel en het gewicht van de ruiter.

Pressure relief circle
De ophanging van de stijgbeugel is een belangrijke oorzaak van piekdruk. De S-curve pad heeft een cirkelvormige uitsparing ter hoogte van de ophanging van de stijgbeugel, waardoor deze iets meer speling krijgt en de omgeving de piekdruk over een groter oppervlak opvangt.

Ademende structuur
Ventilatie is een belangrijke eigenschap van een paardenpad. De warme en vochtige lucht onder het zadel kan dan ontsnappen en vervangen worden door koelere en minder vochtige omgevingslucht. De Sedelogic pad is opgebouwd uit enkele zeer ademende lagen van 3-dimensionaal geweven polyester vezel. Als gevolg van deze ventilerende structuur ontstaat geen hitte stapeling onder het zadel waardoor de paardenrug droger blijft.

Lily Borden

Al een tijdje was ik op zoek naar de ideale zadelonderlegger omdat ik, net als goede beenbescherming, ook rugbescherming heel belangrijk vind. De S Curve pad heeft super goede schokabsorptie! Ook is het een mooi pad dat onopvallend onder het zadel ligt. Van Q-line kregen we hele vriendelijke instructies hoe we het pad precies moesten gebruiken, zodat het precies naar ons paard vormde. Na het verwarmen en rijden nam het pad de vorm van de rug van ons paard aan. Alsof op maat gemaakt.

Meer ervaringen