• Bel naar +31(0)546212361
 • Rechtstreeks uit de fabriek
 • 25 jaar ervaring
 • Kwaliteit en duurzaamheid
 • Q-Line
 • HorseLight paardenstal verlichting

HorseLight paardenstal verlichting

Natuurlijk zomerlicht het hele jaar

Natuurlijk zomerlicht het hele jaar

HorseLight is een geavanceerde blauwlichttherapie die eenvoudig wordt verkregen door een uniek verlichtingssysteem voor stallen. Het is specifiek ontworpen voor de paardenbranche, dus de verlichtingsarmaturen zijn duurzaam, zeer robuust en kunnen zelfs met een hogedrukspuit worden gereinigd, omdat we weten hoe stoffig en vies een stal kan worden!

Er zijn opties voor alle paardeneigenaren, ongeacht de grootte van de faciliteiten. Of je nu één paard hebt of een trainingsstal met 100 paarden, de installatie is eenvoudig en helpt bovendien energierekeningen te verlagen en je ecologische voetafdruk te verminderen. Alle lampen voor de paardenstal worden geleverd met een garantie van 5 jaar zonder gedoe en hebben een verwachte levensduur van meer dan 50.000 uur - dat is maar liefst 3125 dagen, of 8,5 jaar betrouwbaarheid op basis van een gemiddeld gebruik van 16 uur per dag.

We voeren ook ter plaatse bezoeken uit om offertes te maken voor installaties in grotere stallen, bieden schematische verlichtingsontwerpen voor architecten voor nieuwe ontwikkelingen en vervangen veel van de oude/defecte of vereiste verlichting.

HorseLight wordt gebruikt door eigenaren en trainers in verschillende disciplines en de technologie is wetenschappelijk bewezen om de prestaties, gezondheid en het welzijn van paarden te verbeteren door een zeer specifiek spectrum van blauw licht uit te zenden.

Natuurlijk zomerlicht het hele jaar

Hoe werkt het?

HorseLight-stalverlichting levert een specifiek spectrum van licht dat natuurlijk daglicht in de zomer nauwkeurig nabootst. Gecombineerd met de HorseLight-controller kunnen paarden in stallen profiteren van natuurlijke daglichtomstandigheden en de seizoensgebonden verlenging en verkorting van de daglichtperioden, wat hun gezondheid, welzijn, prestaties en fokcapaciteiten optimaliseert.

Het mysterie van melatonine
Melatonine is het slaaphormoon dat wordt uitgescheiden door de pijnappelklier in de hersenen en wordt gereguleerd door het type en de intensiteit van het licht dat het oog binnendringt. Tijdens duisternis of wanneer de lichtniveaus laag zijn, wordt de productie van melatonine 'ingeschakeld', wat slaap bevordert en het rust-, herstel- en reparatiesysteem van het lichaam activeert. Wanneer het oog het juiste spectrum en de juiste intensiteit van licht ontvangt, zoals helder daglicht, wordt de productie van melatonine 'uitgeschakeld' en wordt serotonine vrijgegeven, wat de alertheid verhoogt en de biologische prestaties optimaliseert. Verhoogde serotonine stelt het lichaam van het paard in staat beter te functioneren met een verbeterde stemming.

Hoe werkt het?

Wees niet Somber

Voor degenen die bekend zijn met SAD (Seizoensgebonden Affectieve Stoornis) is het bekend dat de symptomen van seizoensgebonden affectieve stoornis bij mensen moeilijkheden met concentratie, verminderde productiviteit, vermoeidheid, gevoelens van depressie of verdriet, prikkelbaarheid, lusteloosheid en terugtrekking uit sociale activiteiten omvatten. Onafhankelijke studies hebben aangetoond dat paarden inderdaad lijden aan SAD en net zo vatbaar zijn voor de afname van daglicht als mensen. Deze dagelijkse cyclus van duisternis en licht staat bekend als het circadiane ritme (biologische klok) en beïnvloedt veel van de biologische activiteiten en seizoenscycli van het lichaam. Het reguleren van melatonine levert enorme voordelen op van deze therapie.

Wees niet Somber

Zomers daglichtspectrum

Het is het blauwe spectrumlicht in natuurlijk daglicht dat de productie van melatonine remt en optimale biologische prestaties stimuleert.

Zomers daglichtspectrum

Horselight-spectrum

Met zijn unieke mix van blauwe en witte LED-chips levert Horselight het juiste lichtspectrum om de productie van melatonine te onderdrukken, net als natuurlijk daglicht.

Horselight-spectrum

Standaard witte LED-lampen

Leveren heel weinig blauw spectrumlicht en beïnvloeden melatonineproductie onvoldoende om de prestaties en andere voordelen te behalen die HorseLight biedt.

Standaard witte LED-lampen

Waarom HorseLight gebruiken om melatonine te reguleren?

Het is algemeen aanvaard, zowel bij mensen als dieren, dat de productie van melatonine wordt uitgeschakeld door blauw licht in het spectrum van 465 NM en dat 120 lux lichtintensiteit vereist is.

Vandaag de dag worden veel sport- en recreatiepaarden het hele jaar door in stallen gehouden om verschillende redenen. Afhankelijk van de omgeving van de stal worden veel paarden blootgesteld aan daglichtniveaus die te laag zijn om de productie van melatonine volledig uit te schakelen, zelfs in de zomer. Dit verstoort het natuurlijke circadiane ritme en kan ervoor zorgen dat paarden in de stal niet optimaal presteren. Door het HorseLight-systeem zo te programmeren dat het automatisch op vaste tijden 's ochtends wordt ingeschakeld, wordt ervoor gezorgd dat de lichtniveaus in elke individuele stal voldoende zijn om gedurende de hele dag (of fotoperiode) de afgifte van melatonine uit te schakelen.

In tegenstelling tot standaard LED-, fluorescerende en andere soorten verlichting, is het HorseLight-systeem specifiek ontwikkeld om het juiste type en de juiste intensiteit van licht te leveren om de zomerse daglichtomstandigheden na te bootsen. HorseLight-armaturen, die eruitzien als standaard tl-buizen, leveren deze lichtniveaus in alle hoeken van de stal of schuur. De HorseLight-timer/ bedien-unit regelt de 'aan'-tijd of fotoperiode en zorgt voor de juiste combinatie van licht en duisternis om het natuurlijke circadiane ritme te vergemakkelijken en de biologische prestaties te optimaliseren.

Waarom HorseLight gebruiken om melatonine te reguleren?

Voordelen van HorseLight voor alle paarden:

 • Verbeterde algehele gezondheid:
  HorseLight ondersteunt de natuurlijke biologische ritmes van paarden, wat leidt tot verbeterde fysieke en mentale gezondheid voor alle paarden.
 • Verbeterde stemming en gedrag:
  Juiste verlichtingsomstandigheden dragen bij aan een positieve stemming, verminderde stress en verbeterd gedrag, waardoor een harmonieuze omgeving ontstaat voor paarden en hun verzorgers.
 • Geoptimaliseerde spijsverteringsgezondheid:
  Paarden die worden blootgesteld aan HorseLight vertonen een verbeterde eetlust en spijsvertering, waardoor efficiënte opname van voedingsstoffen en algemene spijsverteringsgezondheid worden gegarandeerd.
 • Gezonde vacht en huid:
  Het gebalanceerde lichtspectrum dat HorseLight biedt, bevordert een gezonde vacht en huid, vermindert huidproblemen en zorgt ervoor dat paarden er op hun best uitzien.
 • Verminderd risico op ziekte:
  Door pathogene bacteriën en schimmels in de stalomgeving te minimaliseren, helpt HorseLight het risico op ziektes te verminderen, wat leidt tot gezondere paarden.
 • Ondersteunt natuurlijk gedrag:
  Juiste verlichtingsomstandigheden stellen paarden in staat om natuurlijk gedrag te vertonen, zoals sociale interacties en grazen, wat mentale en fysieke stimulatie bevordert.
 • Versterkt immuunsysteem:
  De stressverlagende effecten van HorseLight hebben een positieve invloed op het immuunsysteem, waardoor paarden weerbaarder worden tegen ziektes en infecties.
 • Verbeterde hoefgezondheid:
  Paarden die worden gehouden onder HorseLight-omstandigheden vertonen vaak een betere hoefgezondheid, wat leidt tot minder problemen met de hoeven.
 • Consistente prestaties:
  Of het nu gaat om recreatief rijden of competitieve sporten, paarden die worden blootgesteld aan HorseLight vertonen consistente prestaties, waardoor ruiters en trainers effectief hun doelen kunnen bereiken.
 • Langere levensverwachting:
  Door de algehele gezondheid en het welzijn te ondersteunen, draagt HorseLight bij aan een langere en gezondere levensverwachting voor paarden, zodat ze een vervullend leven kunnen leiden.
Voordelen van HorseLight voor alle paarden:

Voordelen van HorseLight voor prestatiepaarden:

 • Verbeterde Prestaties:
  De optimale verlichtingsomstandigheden van HorseLight ondersteunen de fysieke en mentale gezondheid van paarden, wat leidt tot verbeterde prestaties in verschillende disciplines.
 • Gereguleerde Circadiane Ritmes:
  Door natuurlijk daglicht na te bootsen, helpt HorseLight bij het reguleren van de circadiane ritmes van paarden, wat resulteert in betere slaappatronen en algemene gezondheid.
 • Verhoogde Alerte Toestand:
  Het specifieke lichtspectrum dat HorseLight biedt, verbetert de alertheid en focus van paarden, wat leidt tot verbeterde concentratie tijdens trainingen en wedstrijden.
 • Sneller Herstel:
  Paarden die worden blootgesteld aan HorseLight ervaren betere nachtrust, wat sneller herstel na lichamelijke inspanning mogelijk maakt en het risico op blessures vermindert.
 • Uitgebreide Trainingsuren:
  Met HorseLight kunnen trainingsuren 's avonds worden verlengd, waardoor consistente oefenroutines mogelijk zijn ongeacht de duur van natuurlijk daglicht.
 • Verminderde Stress:
  Stalomgevingen met HorseLight creëren een kalmerende sfeer, waardoor stressniveaus bij paarden worden verminderd en hun gedrag en prestaties positief worden beïnvloed.
 • Verbeterde Spierontwikkeling:
  De juiste verlichtingsomstandigheden ondersteunen de natuurlijke groei en spierontwikkeling van paarden, wat bijdraagt aan hun algehele fysieke conditie en kracht.
 • Verbeterde Immuniteit:
  Door pathogene bacteriën en schimmels in de stal te verminderen, helpt HorseLight de immuniteit van paarden te versterken, waardoor ze gezonder en veerkrachtiger blijven.
 • Langere Rijseizoenen:
  HorseLight verlengt de perceptie van zomerse omstandigheden, waardoor trainers en ruiters gedurende meer maanden van het jaar consistente trainingschema's kunnen handhaven.
 • Algeheel Welzijn:
  HorseLight draagt bij aan het algehele welzijn van prestatiepaarden, zodat ze gezond, tevreden en in topvorm blijven.
Voordelen van HorseLight voor prestatiepaarden:

Voordelen van HorseLight voor de fokkerij:

 • Geoptimaliseerde Reproductieve Gezondheid:
  HorseLight ondersteunt de natuurlijke voortplantingscycli van merries, verbetert de vruchtbaarheid en verhoogt de kans op succesvolle voortplanting.
 • Gereguleerde Paartijden:
  Door de daglichtomstandigheden te verlengen, helpt HorseLight de oestruscycli van merries te reguleren, waardoor meer voorspelbare paartijden en geplande zwangerschappen mogelijk zijn.
 • Gezonde Veulenontwikkeling:
  Veulens die worden grootgebracht onder HorseLight-omstandigheden profiteren van verbeterde groeisnelheden, sterkere botten en algehele betere gezondheid, wat zorgt voor een krachtige start in het leven.
 • Verbeterde Melkproductie:
  Merries die aan HorseLight worden blootgesteld, vertonen een verbeterde melkproductie, waardoor foals voldoende voeding krijgen en hun vroege groei en ontwikkeling worden ondersteund.
 • Verminderde Stress:
  Een goed verlichte en comfortabele omgeving gecreëerd door HorseLight vermindert stress bij zowel merries als veulens, bevordert een rustige sfeer die bevorderlijk is voor gezonde zwangerschappen en veulenontwikkeling.
 • Toegenomen Foksucces:
  De verbeterde algehele gezondheid en welzijn van merries onder HorseLight dragen bij aan hogere slagingspercentages bij de fokkerij, wat resulteert in succesvollere zwangerschappen en levendgeboren veulens.
 • Verbeterde Gezondheid van Merries:
  Het natuurlijke lichtspectrum van HorseLight beïnvloedt positief de hormonale balans van merries, wat leidt tot een betere algehele gezondheid, reproductieve functie en een meer ontspannen houding.
 • Vroege Ontwikkeling van Veulens:
  Veulens die worden grootgebracht onder HorseLight-omstandigheden vertonen vroege fysieke en mentale ontwikkeling, wat zorgt voor een sterke basis voor toekomstige training en competitie.
 • Betere Fokkerijmanagement:
  Door natuurlijk fokgedrag te faciliteren, stelt HorseLight fokkers in staat hun fokprogramma's effectiever te beheren, wat leidt tot verbeterde resultaten en gewenste continuïteit van bloedlijnen.
 • Klanttevredenheid:
  Fokkers die HorseLight gebruiken, melden vaak een verhoogde klanttevredenheid, omdat gezondere, goed ontwikkelde veulens bijdragen aan positieve beoordelingen en herhaalde zaken.
Voordelen van HorseLight voor de fokkerij:

Functie met rood licht

Onze HorseLight verlichtingssystemen gaan nog een stap verder met de toevoeging van rood observatielicht, wat een essentiële functie is voor paardenstallen. Ons HorseLight Advanced-systeem biedt dit rood observatielicht 's nachts, zodat je gemakkelijk observaties kunt uitvoeren zonder de witte lampen aan te hoeven doen. Dit is vooral handig bij het voeren, het uitvoeren van laatste nachtcontroles of wanneer je 's avonds laat thuiskomt. Het rood licht onderdrukt de productie van melatonine niet, waardoor de natuurlijke slaapcyclus van de paarden niet wordt verstoord tijdens de donkere periode.

Functie met rood licht