• Bel naar +31(0)546633700

Wiki paard

Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij FAQ

Antwoorden op uw vragen kunt u ook vinden bij FAQ

ca. 20 minuten

Door de massage bevordert de bloedsomloop (vibratie en ontspanning, zorgt voor het zonder dwang aan- en ontspannen van de rugspieren). Dit leidt tot de noodzakelijke aanvoer van zuurstof en de afvoer van afvalstoffen. Alleen bij optimale verzorging is de spier in staat om nieuwe spiervezels aan te maken en zichtbaar in omvang toe te nemen. Deze afwisseling van massage vormen heeft, wat als heel belangrijk tot uiting is gekomen in het uitgebreide testen, een belangrijke synergie-effect als resultaat.

Het paard vind het allereerst een heerlijke behandeling en wordt ontspannen. Gebruik de Warm-Up tijdens het poetsen om de rug al fijn en gemakkelijk los te maken. Geen strakke gespannen rug bij het opstijgen, maar een mooi ontspannen en losgelaten rug tijdens het losrijden.

Het mag elke dag gebruikt worden bijvoorbeeld voor het rijden en/of na het rijden, maar ook tijdens een (blessure) pauze is het ook heel fijn om de rugspieren in conditie te houden.

Een afwisselende druk/massage fase met een ontspanningsfase. De druk kan geregeld worden. De luchtkussens in de boots kunnen ook flexibel worden aangepast en naar wens naast de pezen of om de kogel worden geplaatst. Er kan een koelelement in de boots worden geplaatst.

Compressie draagt aanzienlijk bij tot een vermindering van de doorbloeding. Door de externe druk wordt mechanisch de vochtdoorvoer in het weefsel verminderd en zwelling voorkomen. Tegelijkertijd wordt de lymfe drainage zowel bevorderd door gematigde koeling en gelijktijdige massage inwerking. Door pulserende compressie in combinatie met inwerkende druk van onderen naar boven, wordt een "zuig-effect" verkregen waardoor oedeem en zwellingen duidelijk sneller verdwijnen dan bij continu dezelfde druk. Bij een constante druk wordt het lymfevocht niet verwijderd, maar slechts opzij verplaatst. In tegenstelling tot bij mensen, heeft een paard erg weinig onderhuids vet op de ledematen. Daarom liggen bij een paard zowel het oppervlakkige als diepere behandelgebied dichtbij elkaar. Door een zacht van onderen naar boven pulserende druk wordt het afvoeren van het lymfevocht naar de plaatselijke lymfeknopen bevordert.

Bijvoorbeeld bij dikke opgelopen benen of een acute blessure aan de onderbenen, knie of het spronggewricht. Schade aan pezen en banden kan leiden tot ernstige beperkingen in het bewegingsapparaat van het paard. Afhankelijk van de soort en ernst van de blessure aan de pees, is doelgerichte individuele therapie nodig om de oorspronkelijke belastbaarheid en souplesse van de pees te herstellen. De koude therapie heeft zich uitstekend bewezen in combinatie met gecontroleerde druk bij trainingsrelateerde belasting en overbelasting van het bewegingsapparaat, waaruit volgend pijnlijke irritatie van de spieren, pezen en gewrichten. Vergelijkbare irritaties die zich voordoen in het kader van het herstel en het opbouwen van de training, verminderen aanzienlijk sneller. Nog een voordeel van koudetherapie is de ondersteuning bij de behandeling van gewrichtsziekten, zoals b.v. Artrose. Van bijzonder belang bij pees- en peesschede ontsteking (tendinitis en tenosynovitis) is een therapie waarbij na een paar dagen koudebehandeling wordt gewisseld naar een warmte-therapie.

Effect van Lymfedrainage - Lymfe vochtafvoer therapie (KPE) Door pulserende compressie in combinatie met inwerkende druk van onderen naar boven, wordt een "zuig-effect" verkregen waardoor oedeem en zwellingen duidelijk sneller verdwijnen dan bij continu dezelfde druk. Bij een constante druk wordt het lymfevocht niet verwijderd, maar slechts opzij verplaatst. In tegenstelling tot bij mensen, heeft een paard erg weinig onderhuids vet op de ledematen. Daarom liggen bij een paard zowel het oppervlakkige als diepere behandelgebied dichtbij elkaar. Door een zacht van onderen naar boven pulserende druk wordt het afvoeren van het lymfevocht naar de plaatselijke lymfeknopen bevordert.

De sessie duurt 20 minuten