• Bel naar +31(0)546212361
Stuur een bericht

Horselight

Natuurlijk zomerlicht het hele jaar

aanvullende informatie

Horselight paardenstal verlichting

HorseLight biedt geavanceerde blauwlichttherapie die gemakkelijk toegankelijk is dankzij ons unieke verlichtingssysteem voor stallen. Speciaal ontworpen voor de paardenbranche, zijn onze verlichtingsarmaturen duurzaam, zeer robuust en zelfs bestand tegen hogedrukspuitreiniging, omdat we begrijpen hoe stoffig en vies een stal kan worden!

Onze stalverlichtingsopties zijn beschikbaar voor alle paardeneigenaren, ongeacht de grootte van hun faciliteiten. Of je nu een enkel paard hebt of een trainingsstal met 100 paarden beheert, de installatie is moeiteloos. Bovendien helpen onze systemen niet alleen bij het verlagen van energierekeningen, maar verminderen ze ook je ecologische voetafdruk. Al onze lampen worden geleverd met een probleemloze garantie van 5 jaar en hebben een levensduur van meer dan 50.000 uur, wat neerkomt op maar liefst 3125 dagen of 8,5 jaar betrouwbaarheid bij een gemiddeld dagelijks gebruik van 16 uur.

Onze experts voeren ter plaatse bezoeken uit om offertes te maken voor installaties in grotere stallen, bieden gedetailleerde schematische verlichtingsontwerpen voor architecten betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en vervangen verouderde of defecte verlichting.

HorseLight wordt vertrouwd door eigenaren en trainers in diverse disciplines, omdat onze technologie wetenschappelijk bewezen is om de prestaties, gezondheid en het welzijn van paarden te verbeteren door een specifiek spectrum van blauw licht uit te zenden.

Maar hoe werkt het precies? Onze HorseLight-stalverlichting levert een specifiek spectrum van licht dat het natuurlijke daglicht in de zomer nauwkeurig nabootst. Gecombineerd met de HorseLight-controller kunnen paarden in stallen genieten van natuurlijke daglichtomstandigheden en de seizoensgebonden verlenging en verkorting van de daglichtperioden. Dit optimaliseert hun gezondheid, welzijn, prestaties en fokcapaciteiten.

Het geheim van melatonine speelt hierin een essentiële rol. Melatonine, het slaaphormoon dat wordt uitgescheiden door de pijnappelklier in de hersenen, wordt gereguleerd door het type en de intensiteit van het licht dat het oog binnenkomt. Tijdens duisternis of bij lage lichtniveaus wordt de productie van melatonine geactiveerd, wat slaap bevordert en het rust-, herstel- en reparatiesysteem van het lichaam activeert. Zodra het oog het juiste spectrum en de juiste intensiteit van licht ontvangt, zoals helder daglicht, wordt de melatonineproductie uitgeschakeld en wordt serotonine vrijgegeven. Deze verhoogde serotonineniveaus verbeteren niet alleen de alertheid, maar optimaliseren ook de biologische prestaties van het paardenlichaam en bevorderen een verbeterde stemming.

Het is cruciaal om melatonine te reguleren, vooral omdat veel sport- en recreatiepaarden het hele jaar door in stallen worden gehouden. Afhankelijk van de omgeving van de stal worden veel paarden blootgesteld aan daglichtniveaus die te laag zijn om de productie van melatonine volledig uit te schakelen, zelfs in de zomer. Dit verstoort hun natuurlijke circadiane ritme en kan leiden tot verminderde prestaties. Door ons HorseLight-systeem zo te programmeren dat het automatisch op vaste tijden 's ochtends wordt ingeschakeld, wordt ervoor gezorgd dat de lichtniveaus in elke stal voldoende zijn om gedurende de hele dag de afgifte van melatonine uit te schakelen, wat het natuurlijke ritme van de paarden ondersteunt en hun biologische prestaties optimaliseert.

Onze HorseLight verlichtingssystemen gaan nog een stap verder met de toevoeging van rood observatielicht, wat een essentiële functie is voor paardenstallen. Ons HorseLight Advanced-systeem biedt dit rood observatielicht 's nachts, zodat je gemakkelijk observaties kunt uitvoeren zonder de witte lampen aan te hoeven doen. Dit is vooral handig bij het voeren, het uitvoeren van laatste nachtcontroles of wanneer je 's avonds laat thuiskomt. Het rood licht onderdrukt de productie van melatonine niet, waardoor de natuurlijke slaapcyclus van de paarden niet wordt verstoord tijdens de donkere periode.

In tegenstelling tot standaard LED-, fluorescerende en andere soorten verlichting, is ons HorseLight-systeem specifiek ontwikkeld om het juiste type en de juiste intensiteit van licht te leveren om de zomerse daglichtomstandigheden nauwkeurig na te bootsen. Onze HorseLight-armaturen, die lijken op standaard tl-buizen, leveren deze lichtniveaus in alle hoeken van de stal

De voordelen
 • Glanzende vacht
 • Blije paarden
 • Verbeterde alertheid
 • Rust 's nachts
 • Verlengt zomerse conditie
 • Minder stalbacteriën
 • Spieropbouw
 • Betere calciumopname, spierherstel
 • Zomervacht blijft, minder voer
 • Efficiëntere voedselomzetting
 • Vroege merrie-ovulatie
 • Zwaardere veulens, jaarlingen
 • Vernieuwing na veulenen
 • Verbeterde hengstenvruchtbaarheid