• Bel naar +31(0)546212361
  • Rechtstreeks uit de fabriek
  • 25 jaar ervaring
  • Kwaliteit en duurzaamheid

Koelen

Effectief koelen

COOL & PRESS

Het koelen van de benen van een paard is een essentieel onderdeel van de verzorging na intensieve fysieke activiteit, zoals training, wedstrijden of lange ritten. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom het koelen van de benen van een paard belangrijk is:

Voorkomen van blessures:
Intensieve inspanning kan leiden tot kleine microtrauma's in de spieren en pezen van een paard. Door de benen te koelen, kan de kans op ontstekingen en blessures aanzienlijk verminderen.

Beheersing van zwelling:
Na inspanning kunnen de benen van een paard opzwellen door de toegenomen bloedtoevoer naar de spieren. Door te koelen kan de zwelling verminderen, wat ongemak en pijn helpt voorkomen.

Versnelling van het herstelproces:
Koelen helpt bij het verminderen van spierpijn en stijfheid, waardoor het herstelproces van het paard wordt versneld. Een sneller herstel betekent dat het paard sneller weer klaar is voor de volgende inspanning.

Ondersteuning van de doorbloeding:
Het koelen van de benen bevordert een gezonde bloedcirculatie, wat cruciaal is voor het transporteren van voedingsstoffen en zuurstof naar de spieren en het afvoeren van afvalstoffen.

Om deze voordelen te behalen, biedt onze webshop hoogwaardige koelproducten aan, zoals koel boots en hoefkoel schoenen speciaal ontworpen voor paarden. Investeer in de gezondheid en het welzijn van je paard door na elke inspanning de benen op de juiste manier te koelen met onze kwalitatieve producten. Zo help je de prestaties van je paard te optimaliseren en de kans op blessures te minimaliseren. Ontdek nu ons assortiment koelproducten en geef je paard de zorg die het verdient!

Ontdek alle artikelen uit het assortiment
Naast deze artikelen kunt u ook bij ons terecht voor andere paardensportartikelen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan trainingsbenodigdheden voor uw paard. Zo vindt u bij ons onder andere een omheining voor de stapmolen en andere trainingsmolens. Ook voor het herstel van een paard hebben wij verschillende artikelen in ons assortiment. Voor vragen en meer informatie neemt u contact met ons op. Dit doet u door te bellen naar +31(0)546633700 of stuur een e-mail naar info@Q-Line.com.

Effectief
  • Fysieke lymfedrainage
  • Koude behandeling
  • Mobiel te gebruiken
  • Helpt bij stalbenen