• Bel naar +31(0)546212361
  • Rechtstreeks uit de fabriek
  • 25 jaar ervaring
  • Kwaliteit en duurzaamheid

Rijbak lampen

LED armatuur Basic

Artikelnummer 09-1-00-00180

€ 385,99

€ 319,00 exclusief BTW

  • 5 jaar garantie
  • Hoge lichtopbrengst
  • Zeer lage "total cost of ownership"
  • Ongekende levensduur

Dit is een uitzonderlijk hoogwaardige schijnwerper die toegepast kan worden om rijbakken te verlichten. Deze serie wordt compleet in Nederland geproduceerd waarbij uitsluitend componenten en onderdelen van de hoogst haalbare kwaliteit worden toegepast. Waar andere ledarmaturen 30% lichtafname hebben bij minder dan 50.000 branduren, heeft deze serie slechts 10% lichtafname bij meer dan 109.000 branduren. Met het plaatsen van deze serie schijnen de armaturen gerichter, wordt ongewenste lichtvervuiling teruggedrongen en het energieverbruik gereduceerd.

Keramische leds
Uit economische redenen worden ledarmaturen in de huidige markt veelal uitgevoerd met leds opgebouwd uit kunststof. Het kunststof in deze “goedkopere” led dient als reflector en warmtegeleider van de interne LED-chips. De led is echter niet bestand tegen de hogere temperaturen die ontstaan bij toepassingen met veel licht. Hogere temperaturen in combinatie met de verwarmings- en koelingscyclus zullen ertoe leiden dat het kunststof in de loop van de tijd broos wordt en verkleurd waardoor de reflectie sterk verminderd. De leds verliezen hierdoor snel hun initiële lichtsterkte. Dit proces, afhankelijk van de totale warmtehuishouding van het complete armatuur kan ervoor zorgen dat zelfs binnen een paar jaar de armaturen al aan vervanging toe zijn doordat de lichtsterkte niet meer voldoende is of dat armaturen uitvallen als gevolg van een defect led circuit.

Energie-efficiëntie: LED-verlichting is bekend om zijn energiezuinigheid. In vergelijking met traditionele verlichtingssystemen verbruiken LED's veel minder elektriciteit, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk. Dit kan vooral gunstig zijn voor een grote paardenrijbak met langdurige verlichtingsbehoeften.

Lange levensduur: LED-lampen hebben een aanzienlijk langere levensduur dan conventionele lampen. Ze kunnen tot wel 50.000 branduren meegaan, wat betekent dat ze minder vaak vervangen hoeven te worden. Dit bespaart niet alleen op vervangingskosten, maar vermindert ook de onderhoudsinspanningen.

Richtbare verlichting: LED's kunnen gericht worden om het licht direct te laten schijnen waar het nodig is. Dit is vooral handig voor een paardenrijbak, waar specifieke gebieden zoals de piste, de hindernissen of de toeschouwersruimte verlicht moeten worden. Met LED's kunnen de lichtstralen nauwkeurig worden gecontroleerd en gericht, waardoor een betere verlichting en minder strooilicht ontstaat.

Veiligheid en zichtbaarheid
: LED-verlichting zorgt voor een uitstekende helderheid en kleurweergave, waardoor een betere zichtbaarheid en veiligheid in de paardenrijbak worden geboden. Ruiters, trainers en toeschouwers kunnen de paarden en de omgeving duidelijk zien, wat het risico op ongelukken vermindert. Bovendien zorgen LED's voor een consistente verlichting zonder flikkering, wat vermoeidheid van de ogen kan helpen verminderen en het welzijn van zowel mens als dier bevordert.