• Bel naar +31(0)546212361
 • Rechtstreeks uit de fabriek
 • 25 jaar ervaring
 • Kwaliteit en duurzaamheid

Horselight

Blauw / Wit

Artikelnummer 35-1-00-00010

€ 451,33

€ 373,00 exclusief BTW

 • Glanzende vacht
 • Verbeterde alertheid
 • Verlengt zomerse conditie
 • Minder stalbacteriën
 • Verbeterde gezondheid & welzijn
 • Verbeterde sportprestaties
 • Snellere hersteltijden
 • Verbeterde fokkerij
 • 5 jaar garantie

Niet zomaar een stallicht, dit is paardenlichttherapie.
Paardengezondheid en -prestaties zijn eenvoudig met HorseLight.
HorseLight is een geheel nieuw concept dat paardengezondheid, welzijn en prestaties levert met een druk op de knop. Verlicht uw paard het hele jaar door en zie de verbazingwekkende resultaten.

Wetenschappelijk bewezen lichttherapie.
HorseLight is een systeem voor paardenlichttherapie met blauw licht dat is ontwikkeld om de prestaties en fokkerij voor alle paarden te verbeteren. Dit unieke type stalverlichtingssysteem levert de gezondheidsvoordelen van zomerse daglicht aan binnenschuren.
Elk licht levert de juiste hoeveelheid hoogintensieve witte en blauwe spectrums die bewezen hebben positief effect te hebben op het dag-nachtritme van het paard (circadiaans ritme). Dit kan niet worden bereikt met standaard LED- of tl-verlichting.

Geschikt voor alle paarden
Als eigenaren willen we allemaal het beste voor onze paarden. Of u nu een racefokker, professionele ruiter, fokker of recreatieruiter bent, de gezondheid, het geluk en het welzijn van onze paarden zijn een must voor hun prestaties op welk niveau of in welke discipline dan ook.

Duur van lichtblootstelling
Het natuurlijke circadiaanse ritme. In het noordelijk halfrond variëren de daglichturen sterk tussen de zomermaanden en de winter. Bijvoorbeeld in december hebben we 8 uur daglicht en 16 uur duisternis. Van maart tot september is er evenveel dag als nacht (equinox). Juni heeft de langste dag (zomerzonnewende).

De fysiologie van melatonine controle
Met specifiek blauw licht met de juiste lux en duur.
Licht komt via het netvlies van het oog binnen en onderdrukt de afgifte van melatonine uit de pijnappelklieren, waardoor de hervatting van hormonen uit de hypothalamus van de hersenen mogelijk wordt.

Waarom u in horselight zou moeten investeren
Moderne managementmethoden betekenen dat paarden een groot deel van de vierentwintig uur in hun stal kunnen doorbrengen zonder blootstelling aan daglicht, en velen worden 's nachts gestoord door verlichting. Dit systeem heeft een negatieve invloed op het circadiaanse ritme van het paard (lichaamsklok) en kan leiden tot gebrek aan eetlust en slechte prestaties, verminderde groei en verminderde immuunrespons.

Horselight voor prestaties
Veel prestatiepaarden brengen meer tijd door in hun stal dan buiten, misschien zelfs meer tijd tijdens de zomer vanwege wedstrijden en training. Er zijn ook veel gelegenheden waarbij naar buiten gaan gewoon geen optie is vanwege ziekte, letsel of gebrek aan ruimte.

Horselight voor fokkerij
Het is al lang erkend en onderzoek heeft aangetoond dat de introductie van licht in de fokcyclus van merries in de wintermaanden hen eerder in het seizoen in estrus zou brengen. Paarden staan bekend als "langdagsfokkers." Dit betekent dat hun normale cyclische activiteit voornamelijk wordt geactiveerd door een toename van het daglicht in het vroege voorjaar.
Met technologie die ons nu in staat stelt om specifieke lichtspectra en intensiteit te selecteren en op verschillende tijdstippen van het jaar, kunnen we de biologische prestaties optimaliseren.