• Bel naar +31(0)546212361
  • Rechtstreeks uit de fabriek
  • 25 jaar ervaring
  • Kwaliteit en duurzaamheid

Nevelbuis beregening

Standaard beregening

Artikelnummer 26-5-06-02040

€ 6.149,22

€ 5.082,00 exclusief BTW

  • Slijtvaste nevel sproeiers
  • Jaren beproefde elektronische aansturing
  • Uiterst robuust
  • Eenvoudige bediening
  • Perfecte waterverdeling
  • Computer wifi voorbereid

Een nevelbuisberegeningssysteem in een rijbak voor paarden is een irrigatiesysteem dat gebruik maakt van buizen die boven de grond zijn geïnstalleerd en verbonden zijn met een waterbron. Het systeem is ontworpen om de rijbak te besproeien met een fijne nevel van water om de bodem vochtig te houden en stofvorming te verminderen, wat de veiligheid en het comfort van de paarden tijdens het rijden verbetert.

Het nevelbuissysteem werkt door water onder hoge druk door de buizen te persen en door kleine sproeikoppen te laten spuiten die zich langs de buizen bevinden. De sproeikoppen zijn zo ontworpen dat ze een fijne nevel van water produceren die gelijkmatig over de rijbak wordt verdeeld.

De nevelbuisberegening is geautomatiseerd met een timer, die het systeem op gezette tijden kan inschakelen om de rijbak te besproeien, zelfs als er niemand aanwezig is. Dit zorgt voor een efficiënt gebruik van water en bespaart tijd en moeite bij het handmatig besproeien van de rijbak.

Boven de hoefslag wordt een U-vormige leiding aangelegd voor separaat besproeien van de hoefslag.

Omdat het systeem zo goed als niet nadruppelt, kan de rijhal direct na het sproeien weer gebruikt worden.

Als paardeneigenaar weet je hoe belangrijk het is om je paard in een veilige en comfortabele omgeving te houden. Naast het bieden van goed voer en voldoende beweging, is het ook belangrijk om de omgeving waarin je paard zich bevindt te optimaliseren. Een nevelbuis systeem voor een paarden rijbak kan hierbij helpen.

Wat zijn de voordelen van een nevelbuis systeem voor een paarden rijbak?
Verhoogde veiligheid: Een nevelbuis systeem kan helpen om stof en pollen in de lucht te verminderen, waardoor de luchtkwaliteit in de rijbak wordt verbeterd. Dit kan de kans op luchtwegproblemen bij je paard verminderen.

Comfort voor paard en ruiter: Een nevelbuis systeem kan helpen om de temperatuur in de rijbak te verlagen, vooral tijdens warme zomermaanden. Dit kan zowel paard als ruiter helpen om comfortabel te blijven tijdens het rijden.

Vermindering van bodemstof: Een nevelbuis systeem kan helpen om bodemstof te verminderen, waardoor de kwaliteit van de bodem verbetert en de hoeven van het paard minder snel slijten.

Vermindering van insecten: Het vernevelde water kan ook helpen om vliegen en andere insecten af te weren, waardoor je paard minder gestrest raakt tijdens het rijden.

Hoe installeer je een nevelbuis systeem?
Een nevelbuis systeem kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd, afhankelijk van de grootte en vorm van de rijbak. Over het algemeen bestaat het systeem uit leidingen die langs de rand van de rijbak worden geplaatst en sproeikoppen die water vernevelen in de rijbak. Het is belangrijk om het systeem op de juiste manier te installeren en af te stellen om de gewenste effecten te bereiken.

Gerelateerde producten