• Bel naar +31(0)546212361
  • Rechtstreeks uit de fabriek
  • 25 jaar ervaring
  • Kwaliteit en duurzaamheid

Opstaphulp

De vriendelijke manier van opstijgen

Artikelnummer 630-5-10-00001

€ 834,90

€ 690,00 exclusief BTW

  • Ontlasten van de paardenrug
  • Voorkomen van scheve zadels
  • Geruisloos en soepel inklappen

Q-Line's Doorbraak in Paardenwelzijn met Automatische Opstaphulp

Q-Line staat aan de voorhoede van innovatie in de paardensport met hun recente ontwikkeling: 's werelds eerste automatische opstaphulp. Deze technologische vooruitgang belooft een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop paarden en ruiters de uitdaging van het opstijgen benaderen. In dit artikel duiken we in de details en voordelen van Q-Line's automatische opstaphulp.

De Problematiek van Traditioneel Opstijgen
Bij het traditionele opstijgen wordt een paard vaak blootgesteld aan aanzienlijke fysieke stress. Studies tonen aan dat een paard van 1,70 meter hoog, belast door een ruiter van 80 kilo, een zijdelingse kracht van 38 kilo op het zadel ervaart. Dit leidt tot ongemak en potentieel langdurige gezondheidsproblemen voor het paard.

Q-Line's Innovatieve Oplossing
Q-Line's automatische opstaphulp vermindert deze zijdelingse kracht aanzienlijk. Door het gebruik van een opstaphulp op 30 centimeter hoogte, wordt de kracht met 55% verminderd tot slechts 17 kg, waardoor het proces minder belastend wordt voor het paard.

Bescherming van de Paardenrug: De verminderde zijwaartse druk helpt bij het beschermen van de wervelkolom en schoft van het paard.

Voorkoming van Scheve Zadels: Een gelijkmatigere belasting vermindert het risico op scheefheid van het zadel.

Gebruiksgemak: Het opstijgen wordt vereenvoudigd, wat zorgt voor een aangenamere ervaring voor de ruiter.

Automatisch Terugklapmechanisme: De opstaphulp klapt automatisch terug na gebruik, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Bevordering van Goed Horsemanship: De opstaphulp wordt veel gebruikt door professionals, omdat het past binnen de praktijk van goed horsemanship.


Voordelen voor Paard en Ruiter

Deze opstaphulp van Q-Line biedt aanzienlijke voordelen, waaronder verhoogde veiligheid, comfort en gemak voor zowel paard als ruiter. Het verminderen van de fysieke belasting tijdens het opstijgen leidt tot een betere gezondheid en welzijn van het paard, terwijl ruiters genieten van een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier van opstijgen.


Conclusie

Q-Line's automatische opstaphulp staat voor een significante vooruitgang in de paardensport. Het is een perfecte illustratie van hoe innovatie kan bijdragen aan het welzijn van paarden, terwijl het ook de ervaring voor ruiters verbetert. Dit product is een must-have voor elke manege of paardeneigenaar die het welzijn van hun dieren serieus neemt.

Martina Regenberg, instructeur op een manege met mensen met een beperking.

Zeer groot succes met de opstaphulp. Onze gehandicapte mensen waarderen de opstaphulp, omdat het hen een heel speciaal gevoel van veiligheid geeft. De opstaphulp geeft aanzienlijke verlichting voor de paarden, maar hier in de manege ook voor mensen met een beperking. De opstaphulp biedt deze mensen een gevoel van veiligheid.

Meer ervaringen