• Bel naar +31(0)546212361
  • Rechtstreeks uit de fabriek
  • 25 jaar ervaring
  • Kwaliteit en duurzaamheid

Basic Stapmolen

15,2 meter 4 paarden

Artikelnummer 22-5-05-00416

Vanaf € 5.320,00
Offerte aanvragen
  • Eenvoudig te installeren
  • Schrikstroomvoorbereiding
  • Onderhoudsarm
  • Volledige afscherming
  • Gaas drijfhekken

Dit model is zeer geschikt voor de privé stal met eigen paarden. U kunt met een gerust hart uw paarden trainen. Deze molen voorziet in de dagelijkse beweging van uw paard, eenvoudig maar doeltreffend. De standaard stap besturingskast is uitgerust met een intern instelbare timer voor richting wissel. De snelheid is met de waterdichte snelheid regelaar eenvoudig in te stellen.

Als paardeneigenaar is het belangrijk om je paard regelmatig te laten bewegen en trainen. Een stapmolen kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. Een stapmolen is een ronddraaiende machine die paarden in beweging houdt terwijl ze op één plek blijven..

Regelmatige beweging
Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een stapmolen is dat het paard regelmatige beweging krijgt. Dit is vooral handig als je paard geblesseerd is of tijdelijk niet in staat is om te rijden. Door het gebruik van een stapmolen blijft het paard in beweging en kan het toch in goede conditie blijven. Bovendien kan het paard op een veilige manier bewegen, zonder risico op blessures die tijdens het rijden kunnen ontstaan.

Spieropbouw en -onderhoud
Een ander voordeel van het gebruik van een stapmolen is dat het kan helpen bij de opbouw en het onderhoud van de spieren van het paard. De constante beweging van de stapmolen is een goede manier om de spieren van het paard te trainen en te versterken. Door de variabele snelheid van de stapmolen kunnen verschillende spiergroepen worden getraind, waardoor het paard in balans blijft en sterker wordt.

Mentale stimulatie
Naast fysieke voordelen kan het gebruik van een stapmolen ook mentale stimulatie bieden voor het paard. Het rondlopen in een cirkel kan een paard op den duur saai maken, maar door af te wisselen met verschillende snelheden en richtingen kan de stapmolen een leuke en uitdagende ervaring worden voor het paard.

Tijdbesparing
Een stapmolen kan ook een goede tijdbesparende oplossing zijn voor drukbezette paardeneigenaren. Door het paard in de stapmolen te zetten, kan de eigenaar zich richten op andere taken zonder zich zorgen te hoeven maken over het bewegen van het paard.

Vermindering van stress
Paarden zijn van nature prooidieren en kunnen gemakkelijk gestrest raken in onbekende omgevingen of situaties. Door het gebruik van een stapmolen in een vertrouwde omgeving kan het paard zich veilig voelen en stress verminderen.

Conclusie
Een stapmolen kan een handig hulpmiddel zijn voor paardeneigenaren om hun paarden regelmatige beweging, spieropbouw en mentale stimulatie te bieden. Het kan ook tijdbesparend zijn en stress verminderen voor zowel het paard als de eigenaar.