• Bel naar +31(0)546212361
  • Rechtstreeks uit de fabriek
  • 25 jaar ervaring
  • Kwaliteit en duurzaamheid

Orthopedisch Zadelpad

zadelmaat 17 - 17,5 inch / 43 - 44,5 cm

Artikelnummer 810-5-02-24152

€ 164,56

€ 136,00 exclusief BTW

  • Gratis verzending in NL
  • Perfecte drukverdeling
  • Super schokabsorptie
  • Goede ventilatie
  • Lichtgewicht

De Sedelogic orthopedische zadelpad is speciaal ontworpen voor paarden met een afwijkende rug of rugproblemen. De zadelonderlegger heeft een lichte verhoging van voor naar achteren. Aan de voorkant is hij 12 mm dik en aan de achterkant loopt dit op tot 23 mm. Verder heeft hij dezelfde eigenschappen als de standaard Sedelogic zadelpad.

Een zadelonderlegger van Sedelogic is een belangrijk accessoire dat vele voordelen biedt voor zowel jouw paard als jezelf tijdens het rijden. Hier zijn enkele redenen waarom wij het gebruik van een zadelonderlegger ten zeerste aanbevelen:

Comfort en bescherming:
Een zadelonderlegger zorgt voor extra comfort en demping tussen het zadel en de rug van je paard. Het helpt drukpunten te verminderen en schokken op te vangen tijdens het rijden, waardoor je paard zich prettiger voelt en minder snel blessures kan oplopen.

Correcte pasvorm:
Een zadelonderlegger kan helpen kleine oneffenheden in de pasvorm van het zadel op te vangen. Het tilt of vult het zadel iets op, waardoor de druk gelijkmatiger over de rug van je paard wordt verdeeld. Dit is vooral nuttig als je paard een afwijkende rugvorm heeft of als het zadel niet perfect past.

Zweetabsorptie:
Tijdens het rijden kan je paard flink transpireren. Een hoogwaardige zadelonderlegger kan zweet absorberen en afvoeren, waardoor de rug van je paard droger blijft. Dit helpt huidirritaties en schuurplekken te voorkomen, wat essentieel is voor een gezonde huid.

Hygiëne:
Het gebruik van een zadelonderlegger vergemakkelijkt ook het schoonmaken en onderhouden van je zadel. Het beschermt het zadel tegen direct contact met het zweet en de oliën van je paard, waardoor het zadel langer meegaat en minder snel vies wordt. Bovendien is de zadelonderlegger gemakkelijk te verwijderen en te wassen, zodat je altijd een schone en frisse onderlegger hebt.

Kortom, het gebruik van een zadelonderlegger biedt vele voordelen voor het welzijn en comfort van je paard, evenals voor de duurzaamheid van je zadel. Het is belangrijk om een kwalitatief hoogwaardige zadelonderlegger te kiezen die geschikt is voor jouw specifieke behoeften en past bij het type zadel dat je gebruikt.

De Sedelogic zadelpad is het eerste zadeldekje dat is ontwikkeld voor gebruik onder het paardenzadel met uitgebreide drukmetingen. Een team van dierenartsen, technici, een wetenschapper van een academisch ziekenhuis en een gerenommeerde zadelmaker heeft met behulp van lucht- en ruimtevaarttechnieken deze unieke zadelonderlegger ontwikkeld, die de prestaties verbetert. Deze zadelpad is geschikt voor alle disciplines binnen de paardensport en zowel geschikt voor topsporters als recreatieve ruiters.

Marc-Peter Spahn & Ykje Baron

Heel dankbaar hiervoor !!! We hebben hem vandaag ontvangen en meteen uitgeprobeerd, Top! We hebben nu 3 verschillende types en we kunnen ze alle drie gebruiken, We hebben onze gel-pads ingeruild voor de Sedelogic pads want de paarden lopen er super onder.

Meer ervaringen