• Bel naar +31(0)546212361
  • Rechtstreeks uit de fabriek
  • 25 jaar ervaring
  • Kwaliteit en duurzaamheid

Reverse Ortho Zadelpad

Zadelmaat 17 - 17,5 inch / 43 - 44,5 cm

Artikelnummer 810-5-02-24459

€ 164,56

€ 136,00 exclusief BTW

  • Gratis verzending in NL
  • Perfecte drukverdeling
  • Super schokabsorptie
  • Goede ventilatie
  • Lichtgewicht

De Sedelogic Reverse Orthopad is speciaal ontwikkeld voor paarden die aan de voorzijde meer lift of ondersteuning nodig hebben. Deze zadelpad wordt geleidelijk dunner van voor naar achter. Aan de voorkant heeft hij een dikte van 23 mm en aan de achterkant van de zadelonderlegger is dit 12 mm. Hij heeft verder dezelfde eigenschappen als de standaard Sedelogic zadelpad.

Een zadelonderlegger van Sedelogic is een belangrijk accessoire dat vele voordelen biedt voor zowel uw paard als uzelf tijdens het rijden. Hier zijn enkele redenen waarom wij het gebruik van een zadelonderlegger ten zeerste aanbevelen:

Comfort en bescherming:
Een zadelonderlegger zorgt voor extra comfort en demping tussen het zadel en de rug van uw paard. Het helpt drukpunten te verminderen en schokken op te vangen tijdens het rijden, waardoor uw paard zich prettiger voelt en minder snel blessures kan oplopen.

Correcte pasvorm:
Een zadelonderlegger kan helpen om kleine oneffenheden in de pasvorm van het zadel op te vangen. Het kan het zadel iets liften of opvullen, waardoor de druk gelijkmatiger over de rug van uw paard wordt verdeeld. Dit kan vooral nuttig zijn als uw paard een iets afwijkende rugvorm heeft of als het zadel niet perfect past.

Zweetabsorptie:
Tijdens het rijden kan uw paard flink transpireren. Een zadelonderlegger van hoogwaardig materiaal kan zweet absorberen en afvoeren, waardoor de rug van uw paard droger blijft. Dit helpt huidirritaties en schuurplekken te voorkomen, wat essentieel is voor het behoud van een gezonde huid.

Hygiëne:
Het gebruik van een zadelonderlegger vergemakkelijkt ook het schoonmaken en onderhouden van uw zadel. Het beschermt het zadel tegen direct contact met het zweet en de oliën van uw paard, waardoor het zadel langer meegaat en minder snel vies wordt. Bovendien is de zadelonderlegger eenvoudig te verwijderen en te wassen, zodat u altijd een schone en frisse onderlegger heeft.

Al met al biedt het gebruik van een zadelonderlegger dus vele voordelen voor het welzijn en comfort van uw paard, evenals voor de duurzaamheid van uw zadel. Het is belangrijk om een kwalitatief hoogwaardige zadelonderlegger te kiezen die geschikt is voor uw specifieke behoeften en past bij het type zadel dat u gebruikt.

De Sedelogic zadelpad is het eerste zadeldekje dat is ontwikkeld voor gebruik onder het paardenzadel, waarbij uitgebreide drukmetingen zijn verricht. Een team van dierenartsen, technici, een wetenschapper van een academisch ziekenhuis en een gerenommeerde zadelmaker heeft met behulp van lucht- en ruimtevaarttechnieken deze unieke en prestatie verhogende zadelonderlegger ontwikkeld. Deze zadelpad is geschikt voor alle disciplines binnen de paardensport en is zowel geschikt voor topsporters als recreatieve ruiters.

Robert Mendoza- Grand Prix Show Jumper

“Ik gebruik de Sedelogic-pads al een aantal jaren en ben er ongelooflijk blij mee. Vanaf de eerste dag hebben ze hun vorm behouden en zijn ze vandaag net zo goed als de eerste dag dat ik ze gebruikte. Ze zijn dun genoeg om de pasvorm van mijn zadels niet te beïnvloeden, maar hebben genoeg kussen om de ruggen van mijn paarden tevreden te houden.”

Meer ervaringen