• Bel naar +31(0)546212361
  • Rechtstreeks uit de fabriek
  • 25 jaar ervaring
  • Kwaliteit en duurzaamheid

S-Curve Zadelpad

Zadelmaat 16 - 16,6 inch / 40,6 - 41,9 cm

Artikelnummer 810-5-02-24428

€ 228,69

€ 189,00 exclusief BTW

  • Gratis verzending in NL
  • Perfecte drukverdeling
  • Super schokabsorptie
  • Goede ventilatie
  • Lichtgewicht

De S-Curve-pad is de nieuwste innovatie van Sedelogic die de markt verovert. Deze lichtgewicht Engelse halfpad is geschikt voor alle disciplines, maar is speciaal ontworpen voor paarden met gevoelige ruggen of kissing spines. Het heeft een unieke S-vorm aan de voorkant die extra schoudervrijheid biedt, en maakt gebruik van gepatenteerde Thermoplastische inserts aan de achterkant. Deze geavanceerde orthopedische zadelonderlegger kan worden aangepast aan de rug van je paard met behulp van technologie die door dierenartsen is ontwikkeld en bewezen is ongeëvenaarde therapeutische en prestatievoordelen te bieden voor je paard. Voor optimale schokabsorptie, gewichtsverdeling en orthopedische voordelen zorgt deze aanpasbare, op maat gemaakte zadelonderlegger voor de perfecte pasvorm voor elk paard. Je kunt het pad zo vaak opnieuw verwarmen en vormen als je wilt, wanneer het lichaam van je paard verandert (bijvoorbeeld bij toename van spiermassa of gewicht) of wanneer je overschakelt naar een ander paard.

Voordelen van het Sedelogic S-Curve-pad:

Ongeëvenaarde drukverdeling en schokabsorptie.De gebogen voorkant biedt meer schoudervrijheid, waardoor betere en grotere bewegingen mogelijk zijn.Gepatenteerde thermoplastische technologie aan de achterkant zorgt voor extra ondersteuning en lift.Ideaal voor paarden met rugproblemen en kissing spines.De driedimensionale geweven structuur is lichtgewicht en zeer ademend, waardoor er meer luchtstroom mogelijk is. Dit houdt de paarden koeler en droger onder het zadel.

Een zadelonderlegger van Sedelogic is een essentieel accessoire met talloze voordelen voor zowel jouw paard als jezelf tijdens het rijden. Hier zijn enkele redenen waarom we het gebruik van een zadelonderlegger ten zeerste aanbevelen:

Comfort en bescherming:
Een zadelonderlegger zorgt voor extra comfort en demping tussen het zadel en de rug van je paard. Het helpt drukpunten te verminderen en schokken op te vangen tijdens het rijden, waardoor je paard zich prettiger voelt en minder blessuregevoelig is.

Juiste pasvorm:
Een zadelonderlegger kan kleine oneffenheden in de pasvorm van het zadel opvangen. Het kan het zadel iets liften of opvullen, waardoor de druk gelijkmatiger over de rug van je paard wordt verdeeld. Dit is vooral handig als je paard een afwijkende rug vorm heeft of als het zadel niet perfect past.

Zweetabsorptie:
Tijdens het rijden kan je paard flink transpireren. Een zadelonderlegger van hoogwaardig materiaal kan zweet absorberen en afvoeren, waardoor de rug van je paard droger blijft. Dit helpt huidirritaties en schuurplekken te voorkomen, wat essentieel is voor een gezonde huid.

Hygiëne:
Het gebruik van een zadelonderlegger vergemakkelijkt ook het schoonmaken en onderhouden van je zadel. Het beschermt het zadel tegen direct contact met het zweet en de oliën van je paard, waardoor het zadel langer meegaat en minder snel vuil wordt. Bovendien is de zadelonderlegger gemakkelijk te verwijderen en te wassen, zodat je altijd een schone en frisse onderlegger hebt.

Al met al biedt het gebruik van een zadelonderlegger dus vele voordelen voor het welzijn en comfort van je paard, evenals voor de duurzaamheid van je zadel. Het is belangrijk om een kwalitatief hoogwaardige zadelonderlegger te kiezen die geschikt is voor jouw specifieke behoeften en past bij het type zadel dat je gebruikt.

De Sedelogic zadelpad is het eerste zadeldekje dat is ontwikkeld om onder het paardenzadel te worden gebruikt, waarbij uitgebreide drukmetingen zijn verricht. Een team van dierenartsen, technici, een wetenschapper van een academisch ziekenhuis en een gerenommeerde zadelmaker heeft met behulp van lucht- en ruimtevaarttechnieken deze unieke en prestatie verbeterende zadelonderlegger ontwikkeld. Deze zadelpad is geschikt voor alle disciplines in de paardensport, zowel voor topsporters als recreatieve ruiters.

Remco Bouwens

"We trainen al onze paarden altijd met de innovatieve Sedelogic zadeldekjes. Elk paard is anders, dus elk paard heeft zijn eigen dekje voor de beste prestaties. Dat is alleen mogelijk met Sedelogic. Ik train bijvoorbeeld Wotan met het Orthopad, zodat het zadel iets aan de achterkant wordt opgetild. Voor hem is het de perfecte oplossing om in elke wedstrijd zijn beste te geven."

Meer ervaringen